Köpvillkor

Köpvillkor

Faith strävar efter att det ska vara enkelt för dig som kund att handla på vår webshop och du ska få varan levererad på ett smidigt sätt så nära ditt hem som möjligt. För att du som kund ska  känna dig trygg beskriver denna sida de villkor som gäller när du handlar på Faiths webshop. Har du frågor eller funderingar är det bara att kontakta oss på hej@faith.se

Leverans 

Vi försöker ha så kort leveranstid som möjligt!

Normalt packas och skickas ordrar som inkommer vardagar innan kl:12.00 samma dag.

Är paketet litet kan det levereras hem till dig annars finns det för hämtning hos ditt närmaste postombud.

Frakt

  • Leverans av beställda varor sker med postnord
  • Minimiorder 99kr
  • Fri frakt över 500kr

Postnords leveranstider

-Brev - Leverans till brevlåda - Delas ut varannan dag. Ej spårbar 2-7 vardagar - 29kr - Gratis när du beställer över 500kr!

-Varubrev - Spårbart till brevlåda 1-2 vardagar* - 49kr

Varubrev delas ut i din postlåda. Om paketet inte får plats i postlådan levereras det vid din dörr eller i en påse utanpå din postlåda. Du aviseras när leverans vid dörr eller i påse på lådan är utförd. 

Tänk på att vara ute i god tid. Om paketet inte kan levereras vid dörr eller i påse på postlådan så kan det behövas hämtas ut hos ett ombud istället.

* Till vissa områden tar leveransen 2 dagar. (Postnummer börjar på 82-98 & 62)

Vi frånsäger oss tillkommande tull och andra avgifter utanför Sverige som kan tillkomma utanför vår kontroll.

Om varan kommer bort under transporten till kund är Faith betalningsansvarig, det samma gäller om varan skadas men då måste du meddela oss snarast, senast inom 3 dagar. Om varan skadas eller kommer bort då du returnerar den till oss är är du betalningsansvarig. Därför är det viktigt att du förpackar varan så att den skyddas väl.

Returer, reklamationer och byten kan även lämnas i vår brevlåda på Humlegatan 13b i Borås. Produkterna måste vara väl förslutna och retursedeln skall ligga i förpackningen. 

Med detta alternativ tillkommer ingen fraktkostnad.

Ditt ansvar

Observera att det är ditt ansvar att kontrollera så att alla uppgifter gällande namn, adress och kontaktuppgifter stämmer. Faith ansvarar ej vid fall där uppgifterna visar sig vara felaktiga och försändelsen returneras till oss. Vi kontaktar då er för ersättning av ytterligare fraktkostnad.

Ej utlösta paket 

För paket som inte blir utlösta debiteras en avgift på 200:- för de kostnader som du orsakat oss. Det gäller expediering, packning, emballage frakt, returfrakt, returbehandling samt insortering tillbaka på lagret.

Betalning

Alla priser anges inkl moms på 25 %. Inga avgifter tillkommer förutom eventuell frakt eller fakturaavgift.  På Faiths webshop går det att betala med kontokort, vi accepterar VISA och MasterCard, eller faktura.

 

Kortbetalning

Vi accepterar VISA och MasterCard. När du betalar med kort hanteras betalningen av vår betalningspartner Klarna för att garantera snabb och säker betalning.

Lite kort om hur ett kortköp går till:

- När du valt ut de produkter du vill handla och klickat dig vidare till kassan fyller du först i dina personuppgifter/loggar in.

- Därefter väljer du kort som betalsätt. Sidan laddas om och du skickas vidare till en säker sida där du får ytterligare fält att fylla i.

- Var noga med att alla dina kortuppgifter stämmer innan du klickar dig vidare för att genomföra köpet!

- Pengarna reserveras på ditt kort (vilket innebär att du inte kommer åt pengarna men de har ännu inte dragits).

 

faith.se sparar ALDRIG några uppgifter gällande ditt kort! All information skickas krypterad via säkrade servrar (SSL/HTTPS). Du kan lätt själv undersöka att all information som skickas via webbläsaren är säker genom att titta så att adressraden börjar med https:// (normal trafik går över http://) 

faith.se hanterar personuppgifter enl den svenska personuppgiftslagen, PUL. Detta innebär att personuppgifterna skyddas enligt de villkor som rör behandlingen av de uppgifterna. 

Betalväxeln (Klarna) som all kortbetalning går igenom uppfyller kraven för PCI-DSS. 

 

Faktura

När du väljer att betala mot faktura sker en kreditupplysning på ditt personnummer. Även en jämförelse mellan personnummer och folkbokföringsadressen görs för att säkerställa att personen verkligen är den han utsäger sig för att vara. Detta medför att om du vill leverera din beställning till en annan adress än folkbokföringsadressen måste du ange en annan leveransadress. Detta finner du extra adressfält för i kassasteget. Dock måste namnet alltid vara det samma som på kundnumret! Betalningsvillkor 14 dagar. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med (det belopp som är tillåtet enligt lag f.n. 50 kr) samt dröjsmålsränta med 2 % per månad + gällande referensränta.

 
 

Orderbekräftelse

När vi mottagit din order skickar vi en bekräftelse via e-post med information om din beställning. Kontrollera din orderbekräftelse så att allt stämmer, skulle det vara något du undrar över så kontakta oss omedelbart på mail eller telefon.  Det är bra om du sparar orderbekräftelsen eftersom denna  innehåller information om din beställning samt utgör kvitto. När paketet är skickat från oss på Faith får du en bekräftelse på detta via mail. Ett kvitto skickas tillsammans med varan.

 

Avbeställning

Om du ångrar ett köp direkt efter du lagt ordern så kontakta oss på mail eller telefon så kan vi hinna stoppa leveransen. Har leveransen hunnit skickas iväg gäller samma regler som vid ångerrätt.

 

Garantier och service

Vi följer konsumentsköpslagens linjer.

 

Övrigt

Vi kan inte garantera att färgerna på våra produkter återges exakt som i verkligheten. Hur färger återges beror på inställningarna i din dator.

Favoriter

    There are no favorites

    Konto

    Språk: