Hållbarhet

Hållbara material och starka relationer

Sedan starten år 2000 har vi, ”Systrarna” Elin, Sofia & Maria skapat tidlösa smycken med kärlek och omtanke. Idéer, inspiration och skisser tar form i vår studio i Borås, alla smycken är handgjorda i äkta återvunnet silver av våra duktiga hantverkare i Thailand.

Vi ser våra leverantörer som en del av vår stora familj. Vi besöker dem regelbundet, inte bara för att säkerställa att allt går rätt till, utan också för att bygga starka och varaktiga relationer.

Genom att arbeta tillsammans förbättrar vi ständigt arbetsvillkoren och ser till att våra smycken tillverkas med omsorg och kvalitet. På så sätt kan vi vara säkra på att Faiths produkter alltid skapas under de bästa förhållandena, med kärlek och respekt för både människor och miljö.

Faith_smycken_hallbarhet_sustainability

Presentförpackning med planeten i åtanke

100% Återvinningsbar - Kartongen är gjord av återvunnet papper och är redo att återvinnas igen.

FCS - certifierat papper - Ytterlådan är gjord av 100% återvunnet FCS - certifierat papper, medan resten av asken är tillverkad av delvis återvunnet FCS - certifierat papper från hållbara skogsbruk.

100% Återanvändningsbar - Våra påsar är gjorda för att återanvändas och för att skydda dina smycken hemma eller när du är på språng.

Våra första steg mot en cirkulär framtid

Alla varumärken har ett ”sovande” lager. För oss kan det vara smycken som inte kan säljas. Trots vår höga kvalitet så händer det att smycken går sönder. Ibland kan vi laga smycket och ibland återskapa till nya modeller.

För att säkerhetställa att inget silver slängs bort skickar vi eventuellt kvarvarande material för skrotning/smältning. På så sätt får vi nytt material (Återvunnet silver) som används i vår smycketillverkning.

Sustainability

Favoriter

    There are no favorites

    Konto

    Språk: